СЊЕШКО БИЈЕЛИЋ ТРЕЋЕГ ЈЕДАН

Ученици трећег један су у оквиру часа ликовне културе са својом учитељицом Милицом Адамовић израдили Сњешка Бијелића од чарапа, а радове су након тога изложили у холу школе.

Ученици су вeсeлo приoнули нa пoсao и зaчaс су oд вaтe, вунe и риже испунили чарапе и направили врло маштовите фигуре Сњешка Бијелића. Сњешко  Бијелић. који се прави од чарапе, је врло популарна креативна занимација за ученике можда и због тога што га је лако направити, а добија се права крпена лутка коју су својеручно направили.

Дjeцa oбoжaвajу oвaj вид нaстaвe и нa тaj нaчин oткривajу свoje aфинитeтe и тaлeнтe,  мaтeриjaлe кojи сe мoгу кoристити у рaзним тeхникaмa тe пoкaзуjу свojу крeaтивнoст.

фото

видео

ЗИМСКИ КУТАК У СТАРОМ МАРТИНЦУ

Шарене и веселе учионице позитивно утичу и на ученике и наставнике. Са децембром је почело и украшавање зимског кутка у нашем подручном одјељењу у Старом Мартинцу. Ученици  3. и 5. разреда учитељице Нене Стајић прво су украсили прозор, потом своје новогодишње дрвце са свим украсима и прилозима, израдили плакате, Дједа Мраза, а потом су отишли и даље у изради занимљивих чаробних чаша. Наравно, до Нове године ће се овај зимски кутак још више обогатити.

фото

видео

ЗИМА НОЖИЧКИХ ПРВАЧИЋА

Наши првачићи учитељице Радане Пантелић уживају у свим зимским радостима, а ових дана су заокупљени израдом новогодишњих украса и уређењем зимског паноа. Сњежна зима тек доноси нове изазове за малу, али одабрану групу првачића.

фото

 

У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА

 

Ускоро се ближи и омиљени дјечији празник Свети Никола па су вриједне руке наших ученика 4-1 учитељице Сање Стојић израдили  чизмице.  За помоћ у изради чизмица послужио им је различит материја, а боје су божићне – зелена и црвена. Додатни детаљи на чизмицама су зависили само од маште креатора.

фото