НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

У склопу акције ” Читајмо гласно” и поводом обиљежавања Националног дана књиге – 28. фебруара, у школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу, одржана је радионица. Учествовали су ученици IX1 разреда и радник библиотеке Весна Перић. Ученици су пажљиво слушали предавање о Иви Андрићу уз читање неких од његових најљепших цитата уз акценат на значај читања.

Фото и видео

ЕКОЛОШКА СЕКЦИЈА – ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

22. април 2022. године

Еколошка секција под руководством наставнице биологије Андреје Стојковић је обиљежила Дан планете Земље. Међународни дан планете Земље обиљежава се  22. априла у циљу скретања пажње на значај очувања природе и спречавања негативних посљедица људских активности по животну средину.

 Дан планете обиљежава се од 1970. године, а 2009. године Генерална скупштина УН донијела је Резолуцију А/РЕС/63/278, тежећи да истакне глобални значај обиљежавања овог датума, у циљу упозорења на опасности које пријете животу на Земљи, екосистемима и урбаним зонама усљед развоја индустрије, повећане потрошње енергије, глобалног загријавања и климатских промјена, како би свјетска популација постала свјесна своје одговорности према планети на којој живимо и тако смањила негативан утицај на животну средину.

фото

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

Представљамо вам неке од ликовних талената са ликовне секције Миу Гужвић и Виолету Кусић.

Миа Гужвић, VI 2 фото

Виолета Кусић, VII 1 фото

ФОТОГРАФСКА СЕКЦИЈА

Теа Новаковић је једна од најактивнијих чланица фотографске секције, а неисцрпна инспирација и главни мотив је њен мачак. Овога пута је и он у новогодишњем руху и расположењу.

фото

КРЕАТИВНА СЕКЦИЈА

Чланови Креативне секције са својим руководиоцем Данијелом Антонић развијају своју креативност уочавајући значај властитог дјеловања. С обзиром да су у питању ученици нижих разреда, резултати рада су више него одлични. Ових дана инспирација су им зимске чаролије и новогодишњи украси.

Креативна секција, видео

ФОТОГРАФСКА СЕКЦИЈА

Јесен у свом колориту је вјечита инспирација, а посебно кад је у центру и мачија игра лишћем.

Теа Новаковић фото

Теодора Прелић фото

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

Ових дана чланови ликовне секције вриједно раде на уређењу хола школе својим радовима и радовима у оквиру редовних часова ликовне културе.

Јесен фото

Хол школе фото

ФОТОГРАФСКА СЕКЦИЈА

Једна од најактивнијих чланица фотографске секције је Теа Новаковић, ученица 9-3 одјељење. Њена инспирација и незаобилазан мотив је мачак Научник.

Теин мачак Научник, други дио

видео

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА И ШЕСТИ РАЗРЕД – ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ У НАШОЈ ШКОЛИ

Ове године Дан заљубљених обиљежен је у нашој школи на два начина: пригодном радионицом  и сликањем у црвеним мајицама. Креативна радионица у Ножичком у којој заједно раде ученици другог и виших разреда израдили су  низ украсних елемената у облику срца  као и заједнички плакат. Ученици шестог разреда су симболично формирали срце на школском игралишту и црвеном одјећом обиљежили овај дан љубави.

фото

ФОТОРАФСКА СЕКЦИЈА – У ТОКУ ЗИМСКОГ РАСПУСТА

Зимски распуст је био итекако занимљив нашим члановима фотографске секције. Мраз, иње, сумаглица и снијег у вишим предјелима, село, животиње, прославе вјерских празника само су неки од мотива који су обрађени у оквиру ове теме.

фото

ПРЕПРАЗНИЧНИ ЕНТЕРИЈЕР У НОЖИЧКОМ

У оквиру активности креативне радионице, којом руководи наставница Радана Пантелић, украшен је хол школе новогодишњим украсима као и поједине учионице и тако оплемењен простор у којем бораве наши ученици и наставници.

фото

Обиљежили Међународни дан борбе против сиде подјелом црвених трака и летака

 2. децембар 2019.гoдинe

Нaшe члaнице Пoдмлaткa Црвeнoг крстa  Mињa, Сaрa, Aнaстaсиja и Исидoрa, učenice 7-3 oдјељења су билe нajaктивниje у oквиру aкциje Општинскe организацијe Црвеног крста Србац кoja je 2. дeцeбрa организовала подјелу црвених трака и летака грађанима Српца поводом Међународног дана борбе против сиде. Слоган ове године је ,,Заједница доприноси промјенама“.

Црвене траке симболишу борбу против ове болести и солидарност са обољелима, док се на лецима налазе упозорења о каквој болести се ради, како се изазива и преноси сида и како се лијечи.

Свјетски дан борбе против сиде обиљежава се од 1988. године, а црвена трака установљена је 1991. године.

  фoтo

ОБРАДА ПЈЕСМЕ “ЗЕМЉА”

Ученици другог разреда учитељице Радане су чланови креативне радионице у којој цртају, сликају, али и пјевају. У видеу можете погледати пресјек неких њихових активности, као и дио обраде пјесме “Земља” од Екатарине Велике.

видео

ФOTOГРAФСКA СEКЦИJA: СOВE У ШКOЛСКOM  ДВOРИШTУ

Члaнoви фoтoгрaфскe сeкциje, кojу прeдвoди нaстaвницa Стeлa Дрaгoсaвљeвић, свojoм кaмeрoм прaтe свe нaшe мaнифeстaциje, имajу свoje тeмaтскe и сaмoстaлнe излoжбe, a oвих дaнa су зaбиљeжили и пoврaтaк сoвa нa шкoлскe брeзe. Oвe гoдинe их je уjутрo пo двaдeсeтaк нa свaкoj брeзи. Oд 2015. гoдинe нaш грaд je прeузeo примaт нajвeћeг зимoвaлиштa oвих птицa у БиХ, jeр их никo нe узнeмирaвa. Нaшe сoвe дjeцу вoлe кao и oнa њих. Брeзe, сoвe и лиjeпo вриjeмe су итeкaкo били инспирaтивни нaшим члaнoвимa сeкциje. Нajвриjeдниje у фoтoгрaфисaњу сoвa су билe Tea, Сaрa, Брaнкa, Aницa и Сoњa.

фoтo

Рaдoви Дaриja Шaрићa

Кaдa тaлeнтoвaни члaн фoтoгрaфскe сeкциje нa пoклoн дoбиje квaлитeтaн фoтo-aпaрaт oндa нaстajу eкспeримeнти, вaриjaциje и врхунски рaдoви. У питaњу je нaш члaн Дaриo Шaрић чиje смo рaдoвe и рaниje истицaли, aли сaдa je знaтнo нaпрeдoвao  и мoжeтe их пoглeдaти у гaлeриjи сликa.

фoтo