Многи наши бивши и садашњи ученици су чланови аматерске позоришне трупе „Миленијум“. У најновијој представи „On air“ глуме наши ученици: Јелена Љубојевић, Даница и Стефан Думонић, Тамара Петковић и Огњен Миљевић. Иако аматери, наши ученици, млади глумци, свој посао одрађују перфектно. У недјељу су тако гостовали са овом представом на фестивалу у Шиду.

За представу „On air“ ауторски текст су написали глумица Народног позоришта РС Слађана Зрнић и глумац Велимир Бланић који већ 12 година преноси своја знања студентима Академије умјетности у Бањалуци.

Наслов представе је на енглеском језику јер означава укључење телевизијског студија у програм. Радња се одвија у Студију 64, што се уједно поклапа са бројем шаховских поља. На шаховском пољу се налазе црне и бијеле фигуре које воде рат, што у представи представља метафору за данашње сукобе добрих и лоших људских фигура које изазивају инциденте и на тај начин подижу гледаност, а самим тим се повећава и профит.

Осим представе “ On air ”, позориште младих “Миленијум” је до сада урадило представе: “Женски разговори”, “Алиса у земљи чуда”, “Кирија”, “Мачак и пијетао”, “Мали принц”, “Азибуки”, “И дјевојчице играју фудбал” и “Чаробњак из Оза”.

Гaлeриjу фoтoгрaфиja мoжeтe пoглeдaти OВДJE