Анастасија Гаврановић, ученица 1-2 одјељења, освојила злато на карате турниру

24. фебруар 2021. године

Ученица 1-2 одјељења централне школе Анастасија Гаврановић освојила је златну медаљу у мачкама појединачно на другом међународном карате турниру ′′Srpska open 2021′′ одржаном протеклог викенда у дворани Борик у Бањалуци као чланица Борилачког спортског клуба ′′ Стапарски витезови ′′ из Робоја.

Турнир је организован од стране Карате савеза Републике Српске, а ово је било њихово прво званично такмичење у години. Стапарски витезови наступили су у тиму са Карате клубом ′′ Сенсеи карате до ′′ из Нове Тополе.

На турниру је учествовало 60 клубова са 615 такмичара из Србије, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Аустрије, што довољно говори колико је била јака конкуренција.

фото

Алекса, Марко, Вук и Михајло најбољи у стоном тенису

25. јануар 2020. године 

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” организовало је у суботу 25. јануара друго зимско такмичење у стоном тенису на којем је учествовало 30 такмичара распоређених у три категорије.

У најмлађој, кадетској конкуренцији, најбољи је био Алекса Пантелић, док је друго мјесто заузео Марко Малешевић, а треће Вук Поповић. Алекса и Марко су ученици осмог један одјељења, а Вук Поповић 5-2 одјељења. Михајло Мајсторовић, ученик деветог разреда подручне школе у Ножичком,  у јуниорској категорији је освојио треће мјесто.

 фото

Наши ученици – најбољи млади спортисти општине Србац за 2019. годину

22. јануар 2020. године

У оквиру годишње манифестације за избор најбољег спортисте општине Србац за 2019. годину прво мјесто у омладинској категорији за најбољег младог спортисту до 18 година припало је Александра Гаврановић, 3-2 одјељење, а друго мјесто је освојила Ани Будимчић, 9-1 одјељење.

Александра Граврановић , чланица Карате клуба “Борац”, је у новембру на Свјетском кадетском, јуниорском и сениорском првенству и купу за дјецу у Београду освојила златну медаљу. Ана Будимчић је чланица Аеро клуба ултра лаког летења из Српца и у претходном периоду је освојила низ медаља и пласирала се међу десет јуниора на свјетској ранг листи.

фото

Најактивнији читаоци у Народној библиотеци Србац Милица и Данило Ђуричић

17. јануар 2020. године

У Народној библиотеци Србац, у оквиру њихове традиционалне манифестације, уручене су награде за најактивније читаоце у шест категорија. У двије категорије нашли су се и наши ученици. Милица и Данило Ђуричић су добили награду као најактивнији читаоци међу ученицима основне школе, а у оквиру породичне награде плакету су добили Немања и Божо Игњатић, такође ученици наше школе.

фото

Наши ученици на новогодишњем концерту Музичке школе „Владо Милошевић“

25.12.2019. godine

Наши ученици који су вриједно вјежбали протеклих мјесеци са својим професорима Ниже музичке школе из Бањалуке, у оквиру музичког одјељења које дјелује у склопу наше школе,  свој таленат су показали на новогодишњем концерту Музичке школе „Владо Милошевић“ у Бањалуци. Наступали су сљедећи ученици: Милица и Огњен Миљевић, Тамара Гужвић, Оља Миланковић, Софија Угрен, Леонтина Грабовац, Страхиња Видовић, Катарина Радонић, Анабела Кнежевић,  Марко Пејаковић, Лука Видовић и Филип Лазић. Програм је водио бивши ученик наше школе Марко Миљевић. И ове године смо имали прилику да уживамо у нотама чији су извођачи били мали гитаристи, виолинисти, солисти озбиљне, али и забавне музике те других жанрова.

Музичка школа „Владо Милошевић“ сваке године, у оквиру школских активности, организује полугодишње и годишње концерте. Циљ је упознати јавност са резултатима рада ове познате музичке установе, нивоом музичког образовања које су ученици стекли и активностима наставног кадра. Честитамо нашим ученицима који су се на овом концерту представили у најбољем издању.

фото

Учeницa Aлeксaндрa Гaврaнoвић oсвojилa злaтo у кaтaмa нa Свjeтскoм првeнству

Ученица 3-2 одјељења и чланица Карате клуба “Борац” из Српца Александра Гаврановић освојила је златну медаљу у катама на 13. Свјетском кадетском, јуниорском и сениорском првенству и свјетском купу за дјецу које је одржано од 15. до 17. новембра у Београду.

Учешће на такмичењу је организовала Српска карате унија у сарадњи са Свјетском карате конфедерацијом (WКЦ),  а учешће је узело око 800 такмичара из преко 20 европских земаља и Америке.

фото