У Дому културе у Српцу у сриједу, 8. јуна је одржана манифестација “Дан деветака” коју је за мале матуранте централне школе и подручних одјељења организовала Основна школа “Јован Јовановић Змај” Србац.

За ученика генерације проглашен је Немања Вученовић.

Директорка школе Мануела Рађевић Јокић свим ученицима је пожељела срећу и успјех и да у даљем школовању и животу корачају сигурно као што су током основношколског образовања.

Немања Вученовић изјавио је да му много значи то што је проглашен за ученика генерације и млађим ученицима поручује да се труд и рад исплате.

“Ово признање ми је подстицај да и у средњој школи будем што бољи и потрудим се да остварим исти успјех. Планирам уписати гимназију, а након тога факултет. Период из основне школе ћу памтити по друговима, наставницима и свему лијепом што смо прошли заједно, а оно што није било лијепо трудићу се да заборавим. Млађим ученицима поручујем да уче, јер се труд и рад исплате и буду награђени”, рекао је Немања.

Током манифестације уручене су награде и ученицима који су остварили посебне успјехе на такмичењима, као и њиховим менторима Нади Миловановић, Тањи Гудаловић и Недиму Окићу.

фото