Јуче је за све ученике наше школе био посебан дан. Свечано је било од раног јутра у нашој централној школи, подручним школама и одјељењима. Прво су наши ученици присуствовали изложби радова ученика учесника Ликовно-еколошке колоније „Бардача-Србац“, а након тога приредби поводом ,,Дана дјечије радости“.

И ове године приредба се одржала у Дому културе у Српцу. Свој труд, рад и креативност ученици су приказали у преко сат времена дугом програму.  Енергија и срећа наших ученика се осјетила на самом почетку свечаности. Пјевали су сви у глас и стрпљиво чекали свој ред, а своје другаре сваки пут испратили громогласним аплаузом. Увијек се забораве водитељи приредбе, па ћемо их овог пута поменути и истаћи одмах на почетку. Приредбу су водили Јелена Љубојевић, Тамара Петковић и Лука Видовић. Испред нашег колектива присутнима се обратио директор школе Славко Драгосављевић који је у врло надахнутом говору, између осталога, рекао сљедеће: “ Поздрављам све окупљене као и наше уважене госте замјеника начелника Драгана Микића, директорку ЈУ Дјечији вртић  “Наша радост“ Дијану Миланковић и ЈУ Народне библиотеке у Српцу Бранка Савановића. Захвалио бих се, такође, и Тиму за јавну и културну дјелатност школе као и координатору Славици Миљевић, јер су и ове године свој дио посла изванредно одрадили. Поручио бих ученицима да се налазе на крају календарске године, да сумирају резултате на крају полугодишта и да су одговорни за своје успјехе и неуспјехе. Када ово схвате онда могу бити само бољи. Драги родитељи, желим да вам поручим да имате стрпљења за своју дјецу. Понекад ваша прекомјерна амбиција зна да успори развој вашег дјетета. Желим рећи да су дјеца само дјеца. И на крају вам желим пуно здравља, среће и љубави, јер само здрави, срећни и кад волите можете бити добри, бољи и најбољи. Срећни вам новогодишњи и божићни празници.“

За пребогат програмски садржај побринули су се чланови ритмичке секције виших и нижих разреда под руководством Славице Миљевић, Зорице Радомир и Милице Адамовић, хор виших разреда под руководством Стеле Драгосављевић, Тара Новаковић и Ана Будимчић, драмско-рецитаторска секција под руководством Сање Игњатић и Бранке Малешевић, потом плесачи Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и  клавирски дуо Петра Рауш и Тамара Гужвић. Координатор ове манифестације је била Славица Миљевић у сарадњи са осталим члановима Тима за јавну и културну дјелатност школе. И да не заборавимо и ученике виших разреда који су данима марљиво радили на изради мноштва реквизита са наставницом Славицом.

Видјели смо и како се у нашој школи учи,  пјева, сарадњу секција предметне и разредне наставе, рад драмско-рецитаторске секције, хора, плесача и поврх свега видјели смо једну велику жељу да се све то прикаже и покаже родитељима, бакама и декама и осталима, а како ту жељу не испунити у вријеме у години када се дјеци испуњавају жеље. Посебно задовољство ипак на крају је приредио Дјед Мраз који је дошао у пратњи наших првачића. Овом приликом директор школе се такође захвалио и бројним донаторима – Душку Топићу, Горану и Зорану Грабовцу, Зорану Дабићу, Драгану Татомиру, Горану Ђукићу и Стојићу  који су тако помогли да 91 првачић добије пакетић. Један дио пакетића школа је обезбиједила  из властитих средстава. Круна наше приредбе и круна мјесец дана дуге припреме свих наших марљивих ученика и наставника и управа школе је била јуче.

Након прославе у холу школе организована је подјела пакетића за око 49  дјеце радника наше установе у организацији управе школе и синдиката.   Дјед Мраз, који је ових дана имао пуне руке посла, поред пакетића, дјецу је обрадовао и самим својим присуством, уз низ гестова и шала, које су малишани прихватили са великим одушевљењем. Весело је било посебно код фотографисања. Тако Нова година представља празник који нас све зближава и подсјећа колико је важно са другима дијелити радост.

фото

видео