29. децембар 2017.

Данас је за све ученике наше школе посебан дан. Полугодиште су привели крају, петице донијели кући као најљепши поклон родитељима. Свечано је било од раног јутра у нашој централној школи, подручним школама и одјељењима. Прво је нашим првачићима Дјед Мраз подијелио поклон пакетиће. Након тога се, већ традиционално, у нашој школи  организује приредба поводом ,,Дана дјечије радости“. Ове године приредба се одржала у Дому културе у Српцу. Свој труд, рад и креативност ученици су приказали у преко сат времена дугом програму.  Енергија и срећа наших ученика се осјетила на самом почетку свечаности. Пјевали су сви у глас и стрпљиво чекали свој ред, а своје другаре сваки пут испратили громогласним аплаузом. Увијек се забораве водитељи приредбе, па ћемо их овог пута поменути и истаћи одмах на почетку. Приредбу су водили Јелена Љубојевић и Ђорђе Прелић. Испред нашег колектива присутнима се обратио директор школе Славко Драгосављевић који је у врло надахнутом говору рекао сљедеће: “ Захваљујем се Тиму који је припремио овако величанствену представу.  Иза нас је 2017. година, година  која је била пуна изазова. Ми смо успјели у тим изазовима и у 2018. години бих вам, прије свега, свима пожелио пуно здравља, среће и љубави.  Дјеци бих пожелио да слушају своје родитеље, а родитељима да уважавају дјецу, а ми, наставници који који радимо у ОШ „Јован Јовановић Змај“, трудићемо се  да дјеца долазе са осмијехом у школу и да се осјећају  као да је школа њихова друга кућа. Срећни вам новогодишњи и божићни празници.“

За пребогат програмски садржај побринули су се чланови ритмичке секције нижих разреда под руководством Зорице Радомир и Милице Адамовић, хор виших разреда под руководством Стеле Драгосављевић и у музичкој пратњи Дарка Рајилића, драмско-рецитаторска секција под руководством Николине Добрњац, рецитаторска секција под руководством Дејане Ћирић, полазници продуженог боравка под руководством Ане Турчиновић,  потом плесачи Плесног клуба „Ритам“ Исидора Цвијетић и Живојин Сувајац, хармоникаши Василије Савић и Илија Гогић, гитаристи Марија Нуждић и Марко Миљевић, Ленка Касагић са новом плесном тачком и ритмичка група ученика виших разреда чију је кореографију осмислила Славица Миљевић. Видјели смо и како се у нашој школи учи,  плеше, пјева, сарадњу секција предметне и разредне наставе, рад драмске и рецитаторске секције, хора, инструменталиста и поврх свега видјели смо једну велику жељу да се све то прикаже и покаже родитељима, бакама и декама и осталима, а како ту жељу не испунити у вријеме у години када се дјеци испуњавају жеље. Посебно задовољство ипак на крају је приредио Дјед Мраз који је дошао у пратњи наших првачића. Круна наше приредбе и круна мјесец дана дуге припреме свих наших марљивих ученика и наставника и управа школе је била данас.

Координатор ове манифестације била је Славица Миљевић у сарадњи са осталим члановима Тима за јавну и културну дјелатност школе. Сцена и сценографија, коју је осмислила Славица Миљевић, су приредби дали  једну нову, умјетничку димензију. И да не заборавимо и ученике виших разреда који су данима марљиво радили на изради мноштва реквизита.

СРЕЋАН РАСПУСТ!

Друго полугодиште за наше основце према школском календару за 2017/18. годину почиње 22. јануара 2018. године.

За све који нису били у прилици да уживо гледају манифестацију обезбиједили смо и снимак исте.

<br>