У понедјељак,  29. новембра  одржао се састанак Савјета ученика. Овај састанак је био посебан по томе што су чланови Савјета ученика са својим координаторим и психологом школе Ведраном Савановићи и  педагогом Зорицом Кљајчин погледали едукативно-документарни филм у продукцији Друштва психолога Републике Срске „ Дигитално огледало“. Филм  се бави темом дигитализације наставе, доживљајем онлајн наставе од стране ученика, наставника, стручних сарадника и родитеља. Различити су ставови приказани у филму – Једна ученица је изјавила да је боља класична настава, зато што има дивну учитељицу и лакше схвата лекције. Неки су предложили да се уведу дигиталне књиге, зато што им је торба јако тешка. Наставници су објашњавали како је некада било теже објаснити дјеци зато што нису имали рачунаре, али су се трудили да нађу рјешење и да ученици савладају наставне садржаје.

Након пројекције филма отворила се дискусија послије које су педагог и психолог причале о опасностима које вребају на  интернету и како би родитељи свакодневно требали провјеравати телефоне дјеце. На интернету има разних ствари и апликација које нису прикладне за наше године. На крају су чланови Савјета ученика закључили да је настава у школским клупама најбоље рјешење.

Филм „Дигитално огледало“ можете погледати овдје.

Прилог припремиле чланице Новинарске секције Ивана Вујиновић и Јована Кесер, ученице 6-1 одјељења. Руководилац секције – Владимир Жмирић