Данас је директор школе Славко Драгосављевић у Бањалуци био на састанку са помоћницом министра за породицу, омладину и спорт Бранком Малешевић са којом је разговарао о пројекту „Побољшање квалитета живота младих у руралним дијеловима општине Србац кроз капитална улагања и игралишта и пратећу инфраструктуру“, а који је успјешно реализован уз подршку Министарства породице, омладине и спорта.

Министарство је, у циљу подршке развоју здравих стилова живота дјеце и младих у општини Србац,  суфинансирало изградњу мини теретана на отвореном у оквиру школских игралишта подручних школа ЈУ Основна школа „Јован Јовановић Змај“ Србац.

„За те намјене је издвојено 7.000 км и планирани садржаји су од прољећа 2018. године доступни младима у овој општини, превенствено у руралним подручјима општине гдје се и налазе подручне школе.  Ово је изузетно значајно, јер се на овај начин младима из руралних средина пружају могућности приближне онима које имају млади у приградским и градским насељима“, истакла је Малешевићева.

Директор школе Славко Драгосављевић захвалио се Министарставу на подршци и рекао да ће активности бити настављене.

„Планирано је да се у наредном периоду ученицима завршних разреда ове основне школе, који већ спадају у популацију младих, путем школских и ваннаставних активности, промовише волонтирање и активно учешће младих у друштву и корист коју од тога имају млади, али и на који начин да доприносе развоју локалне заједнице“,  закључио је Драгосављевић.

 

  • информације преузете са сајта Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске

фото