И трећи дан Дјечије недјеље је протекао врло разнолико са бројним активностима од којих издвајамо креативне радионице млађе групе  продуженог боравка на тему Право на породицу, док је старија група учествовала на креативној радионицу коју је наша школа организовала у сарадњи са Дјечијим одјељењем народне Библиотеке Србац. Такође су веома активни били и чланови ликовне секције виших разреда коју су на свој начин обрадили овогодишњу тему „Вјерујем у себе“.

Фото

Пријеподневне активности су посебно биле интересантне код извођења показне вјежбе чланова Организације Црвеног крста наше општине на градском тргу.  Поред средњошколаца, показној вјежби су присуствовали и ученици деветог један одјељења  наше школе.  Чланови Црвеног крста су тако кроз показне вјежбе указали на значај пружања прве помоћи. Циљ показне вјежбе је био подизање свијести грађана о значају прве помоћи која је од велике користи и у свакодневним животним ситуацијама.

Данашње активности централне школе су заокружили представници Савјета ученика који су посјетили Центар за социјални рад у Српцу. Предмет ове посјете био је разговор са представницима ове установе из домена дјечијих права, као и саме социјалне заштите.

Фото

Поред цртежа на тему „Вјерујем у себе“  у  нашој подручној школи у Ножичком као и у подручном одјељењу у  Каоцима ученици су цртали кредом у боји по школском игралишту на тему дјечјих права. И наши ученици из Старог Мартинца су украсили своју учионицу цртежима у  којима су показали шта им је животни циљ, а веома занимљиво су уредили  и кутак „Наша права“.

Фото