И четврти дан Дјечије недјеље је протекао врло разнолико са бројним активностима од којих издвајамо креативне радионице Карте пријатељства, посјету Радио Српцу и социјално угроженим породицама, дефиле градским улицама са транспарентима,  цртање на градском тргу кредом у боји на тему дјечијих права и изложбу у холу школе. Представници Савјета ученика наше школе су водили емисију на Радио Српцу на тему дјечијих права, а гости су им били полазници вртића „Наша радост“.

Наши активисти, чланови  Клуба младих Црвеног крста уручили су пакете социјално угроженим ученицима. Наши ученици су се и ове године одазвали акцији „Један слаткиш, једно дијете“ тако да су наши активисти, поред осталих пакета, уручили и  ове од наше школе.

Након шетње градским улицама с транспарентима којима се указују на потребу поштовања дјечијих права у складу са Међународном конвенцијом о правима дјетета, наши ученици су уживали на градском тргу, заиграло се и коло, а након тога су исцртавали плато  кредама у боји испред општине. Послије  тога је отворена изложба ученичких радова од улаза у школу до првог спрата од бројних и разноврсних транспарента на којима су истакнута права на игру, дружење, породицу, образовање… Осим поменуте изложбе морамо похвалити и разредне изложбе и изложбу ликовне секције. Свим овим креативним акцијама холови наше школе су постали живописни и у духу драгих дјечијих лица.

У нашим подручним школама и одјељењима четврти дан Дјечије недјеље је такође био у знаку спортских активности, маскенбала и креативних радионица.

фото

видео 1

видео 2