У Српцу се и ове године обиљежава традиционална манифестација „Дјечија недјеља“  под слоганом „Вјерујем у себе“. Покровитељ манифестације је Општина Србац, а и наша школа је узела активно учешће.

        Данас је било веома живо и свечано  у нашој школи. Овај дан обиљежиле и тематске радионице нижих и виших разреда у оквиру часова одјељењске заједнице. Полазници продуженог боравка су данас били изузетно вриједни и у галерији слика можете погледати радове из двије радионице: „Каталог дјечјих права“ и „Дјечја права и обавезе“. Данас се, такође, започело са хуманитарном акцијом „Један слаткиш, једно дијете“. Живо и  у знаку „Дјечје недјеље“ је било и у нашим подручним школама и подручним одјељењима. Све је у  потпуности у знаку дјетета, веселог, срећног и задовољног.

Традиција обиљежавања Дјечје недјеље у свијету и код нас мјери се деценијама.
Манифестација Дјечја недјеља се сваке године одржава у мјесецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на дјецу и младе, на дијете као носиоца права, на потребе дјеце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Циљ je aфирмисање другарства, различитости, његовање дјечјег стваралаштва,  поштовање права дјетета кроз заједничке активности дјеце, наставника, породице и друштвене средине.

 

Фото