У  нашој школи завршена је пријава дјеце за упис у први разред у школској 2020/2021. години. Школски обвезници су дјеца која су рођена од 01.09.2013. до 01.09.2014. године.

Директор школе Славко Драгосављевић је изјавио да је укупан број пријављене дјеце 112, што је за 12 првачића више него прошле године.

“У централној школи у Српцу за упис у први разред пријављено је 81 дијете, док је 31 пријављено за упис у подручне школе. По броју будућих првачића, када су у питању подручне школе, предњачи школа у Ножичком са 14 пријављене дјеце и то је податак који нас радује. Забрињавајућа ситуација је у Kаоцима, гдје ове године неће бити уписан ниједан првачић, а прошле године их је било седам”, рекао је Драгосављевић.

По питању инфраструктурних радова, Драгосављевић каже да су у плану разне активности које ће допринијети стварању бољих услова за рад и пријатнијем боравку у школама.

“Период паузе у одвијању наставе у школским објектима смо искористили да извршимо мање санационе радове у школама. До сада је доста урађено на опремању учионица, фискултурних сала и других просторија, а такве активности ћемо наставити и наредне школске године”, додао је Драгосављевић.