06.12.2017. године

Грађевинско предузеће „Градис инвест“ из Српца асфалтирало је у сриједу прилаз у централној школи што је први пут да је извршена реконструкција овог дијела школског простора још од 1977. године када је вршено прекривање и уређење потока Косолинац.

Средства за ову инвестицију обезбиједило је Министарство просвјете и културе РС у складу са обећањем министра Дане Малешевића који је најавио овај пројекат приликом посјете Српцу у октобру ове године.

„Захваљујем се министру који је увидио важност ове инвестиције јер школски простор сада изгледа много љепше. Идуће године ћемо спојити прилаз са паркингом школе, тако да ће школско двориште бити још уређеније. У сарадњи са ресорним министарством, ускоро ћемо извршити и радове у подручној школи у Повеличу која ће добити нову столарију“, рекао је директор школе Славко Драгосављевић.

Радове на асфалтирању прилаза обишли су начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и потпредсједник Скупштине општине Милош Будић.