У циљу побољшања услова наставе у основној школи у Српцу, данас је на поклон стигао клима уређај за кабинет вјеронауке кога је донирао кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Свештеник Александар Кустурић каже да је пријатно изненађен поклоном и захваљује се кабинету предсједника што је имао разумијевања за потребе србачких ђака.

„Учионица у којој се одвијају часови вјеронауке налази се на јужној страни школе која је доста изложена сунцу и због врућине су отежани услови за одвијање наставе. Овим поклоном биће олакшан наставни процес у нашем кабинету који је један од најбоље опремљених кабинета вјеронауке не само на простору бањалучке епархије већ и у Републици Српској“, рекао је Кустурић.

Директор школе Славко Драгосављевић каже да би у наредном периопду требало да се климатизује свих 12 учионица на јужној страни школе.

„Радимо у континуитету на осавремењавању школе а у томе имамо значајну помоћ кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика који нам је поред ове донације обезбиједио новчана средства у износу од 20 хиљада КМ за постављање столарије у школи у Ножичком“, рекао је Драгосављевић.

фото

Текст и фотографије преузети су са званичне странице Општине Србац.