Ове школске године наша школа је узела учешће на XXX конкурсу „Светосавље и наше доба” и XI калиграфском конкурсу, а рад ученице VI 3 одјељења Соње Граховац изабран је за изложбу која ће бити организована у суботу, 21. маја 2022. године у СТШ “Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду. Мeнтор ученице је Нада Миловановић, професор српског језика.

Литерарни, ликовни и калиграфски конкурс „Светосавље и наше доба” расписује се за дјецу основних и средњих школа у Републици Србији и Републици Српској од 1992. године. Сваке године, стваралаштво најмлађих изњедри богату ризницу литерарних, ликовних и калиграфских радова. Резултати конкурса су објављени почетком  маја, а сада су  изабрани и радови за изложбу међу којима је и рад Соње Граховац. На овогодишњем конкурсу је учествовало укупно 2 706 малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из Републике Србије, Републике Српске, Републике Хрватске и Републике Мађарске. Конкурс је трајао од 27. јануара до 10. априла 2022. године.

Наградни конкурс, изложбу и свечану академију, на којој се додељују признања за најбоље радове, организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља, уз подршку Градске библиотеке у Новом Саду, a подржано је и од Републичког педагошког завода Републике Српске.

фото