Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца организује у сриједу 16. маја концерт у Дому културе у Српцу на којем ће учествовати чланови музичких секција које дјелују у склопу ове школе. Концерт почиње у 12 часова а улаз је бесплатан.

Директор школе Славко Драгосављевић каже да су у протеклих годину дана ученици вриједно стицали теоријска и практична знања од професора ниже музичке школе из Бањалуке, а свој рад ће представити широј публици на првом великом концерту оваквог типа који организује њихова школа.

„Професорице Биљана Радуловић, Сашка Фелштински и Невена Кежић вриједно су радиле са нашим ђацима и научиле их свирати клавир, гитару и виолину а своја постигнућа ће представити на овом концерту који је отворен за посјетиоце свих узраста. Ово је промоција једног новог вида културе и умјетности у нашој општини, што се није често виђало у ранијим годинама и сматрам да оваквих манифестација треба бити много више“, рекао је Драгосављевић.

Он је још једном упутио захвалност нашој суграђанки Богдани Брезовац која живи и ради у Њемачкој и која је недавно основној школи у Српцу донирала електрични клавир чиме је омогућено да се одржи планирани концерт у Дому културе.