Већ традиционално наша школа свечано прославља 100 дана ђака првака. Данас је одржана приредба у централној школи којом су ученици првог разреда обиљежили 100 дана од почетка школовања и показали шта су за то вријеме научили уз помоћ својих учитељица Дејане Љубојевић, Драгане Бобић и Данијеле Божић. Такође су сви наши првачићи у Повеличу, Ножичком, Старом Мартинцу, Новој Веси, Каоцима и Кобашу заједно с својим учитељима прославили веома свечано овај дан.

У Српцу су, нa пригoднoj свeчaнoсти у фискултурној сали,  првaчићи крoз рeцитaциje, пjeсму, игру и глуму пoкaзaли  свojим рoдитeљимa штa су тo нaучили у прoтeклoм пeриoду. Такође је постаљена и изложба ликовних радова.Ђаци прваци су показали стечено знање и вјештине из три области: моја околина, говор, изражавање, стварање и физичко васпитање и ритмика и музика.

Директор школе Славко Драгосављевић је изјавио да се ова приредба у школи припрема са радошћу, јер су у питању најмлађи ученици који су на почетку једног новог раздобља живота.

,,На данашњој приредби, ученици првог разреда су показали шта су научили уз помоћ својих учитељица и на овај начин смо обиљежили мали јубилеј њиховог боравка у нашој установи. Уједно смо жељели да родитељима омогућимо да виде шта су њихова дјеца припремила, јер знамо да су поносни на њих и са радошћу долазе на њихове приредбе“, рекао је директор и додао да свим ђацима првацима жели успјех и срећу у животу и раду.

Ове године у први разред је уписано 100 ученика, од којих 74 у централну србачку школу. У подручним школама Ножичко и Kаоци уписано је по седам првачића, у Повеличу пет, Kобашу четири, Новој Веси два и у Старом Мартинцу један ђак првак.

фото

видео