Ученици деветих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца и подручних одјељења из Kобаша и Ножичког у петак, 7. јуна су прославили матурско вече и завршетак основног образовања.

Током дефилеа на градском тргу, матуранти су се прошетали у свечаној гардероби у пратњи својих одјељенских старјешина, наставника и руководства школе на челу са директором Мануелом Рађевић Јокић, а дочекали су их чланови породице, пријатељи и комшије који су дошли да их подрже у овом свечаном тренутку.

Централна и подручне школе “Јован Јовановић Змај” ове године испратили су 99 матураната који су били разврстани у три одјељења централне и по једно одјељење у подручним школама, уз једног ученика из специјалног одјељења.

Њихова матурска забава одржана је синоћ у Спортској дворани “9. јануар” а прије прославе организована је церемонија додјеле диплома, свједочанства и других признања.

За ученика генерације је проглашена Теодора Прелић, добитница Вукове дипломе, која је током школовања постигла изванредне резултате из физике и математике за шта је такође добила посебне дипломе.

Уручено је укупно пет Вукових диплома за остварен одличан успјех из свих предмета и примјерно владање, које су, поред Теодоре, добили Јелена Цетић, Немања Ракић, Тамара Гужвић и Марија Гашић.

Марија Гашић добила је и посебну диплому из физике, демократије и људских права и српског језика а Јелена Цетић посебну диплому за остварен успјех из предмета Православна вјеронаука.

Међу награђенима за успјех из предмета Физичко и здравствено васпитање били су: Стефан Татић, Александар Зец, Ведрана Милијашевић, Лорена Гужвић, Катарина Радоњић, Ања Бабић, Петра Рауш, Тамара Гужвић, Милица Микић, Лена Аничић, Лара Јејинић, Ана Вученовић и Виолета Кусић.

Тамара Гужвић добила је и посебну диплому из наставног предмета Српски језик.

Директор школе, Мануела Рађевић-Јокић, поручила је свим матурантима да их завршетком основношколског образовања чека нови животни процес.

“Желимо да упишете средње школе и извршите избор звања које волите, да самостално градите будућност, будете храбри и не одустајете. У даљем процесу вашег живота изразиће се труд, првенствено ваших родитеља, најбољих пријатеља, наставника и учитеља који су имали заједнички циљ да будете добри људи, честити, срећни и успјешни”, рекла је Рађевић-Јокић.

На крају званичног дијела програма, разредне старјешине су матурантима подијелиле свједочанства о завршеном основном образовању након чега је услиједило заједничко сликање, свечана вечера и дружење.

Фото

Преузето са званичне странице Општине Србац