Ученици деветих разреда из цијеле србачке општине синоћ су прославили матурско вече у ресторану „Динамик“ у Повеличу у друштву својих одјељенских старјешина и руководилаца школе а претходно је у Српцу, Разбоју и Ситнешима организован дефиле ученика и наставника и фотографисање са породицом и пријатељима.

Међу њима је било 99 матураната Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у оквиру којих су три одјељења деветих разреда из Српца са 75 ученика и по једно одјељење из Kобаша и Ножичког са укупно 24 ученика.

Ученик генерације ове школе је Сузана Стојковић из одјељења девети два из Српца. Поред ње, вукову диплому су још добили и Тамара Петковић, Милица Илић, Валентина Вранић и Валентина Радојчић.

За мале матуранте у фискултурној сали основне школе у Српцу организована је свечана додјела диплома а међу присутнима су били њихови родитељи и наставници. У поздравној ријечи, директор школе Славко Драгосављевић пожелио је матурантима да их у животу прати добро здравље, љубав и срећа на животним пољима.

„Завршетком основне школе направили сте прекретницу у свом животу. Девет година сте провели у нашој образовној установи и за то вријеме добијали и добре и лоше оцјене, похвале и укоре, али ћете засигурно највише памтити само лијепе тренутке испуњене осмјесима и понеким несташлуцима. Гледали смо како одрастате а сада је вријеме да вам пожелимо срећу у даљем животу. Захваљујем се и родитељима на изузетној сарадњи и дијелим са вама понос који осјећате јер су ово све наша дјеца“, рекао је Драгосављевић.

Он је поручио малим матурантима да се након завршетка школовања врате у Србац и наставе у њему свој радни и животни вијек, јер нема бољег мјеста за живот од отаџбине у којој су одрасли.

Матуру су синоћ прославила и 34 матуранта Основне школе „Доситеј Обрадовић“ од чега 23 њих из Разбоја и 11 из Kукуља. Ученик генерације је Јована Вујичић а поред ње, носилац вукове дипломе била је и Горана Максимовић.

Матурско вече је прославило и 26 матураната Основне школе „Вук Kараџић“ од чега 21 из Ситнеша и пет из Ћукала. Ученик генерације је Александар Чекић из Горње Лепенице који је био и једини носилац Вукове дипломе.

фото

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Oпштине СРБАЦ