Министар просвјете и културе Дане Малешевић посјетио је данас основну школу у Српцу како би се увјерио у квалитет извршених радова на асфалтирању прилаза овој школи и опремању школских кабинета новим намјештајем. Ову установу су обишли и начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и потпредсједник Скупштине општине Милош Будић.

Директор школе Славко Драгосављевић подсјетио је да је асфалтирање школског прилаза извршено почетком децембра што је било први пут од 1977. године да је извршена реконструкција овог дијела школског простора.

Он се захвалио министру на овој помоћи, као и на донацији за набавку новог намјештаја како би се настава у овој школи квалитетније одвијала.

„Недавно смо добили 6 хиљада КМ из ресорног министарства како бисмо опремили једну учионицу новим намјештајем, а набавили смо и четири нове школске табле, те санирали комплетну зборницу и још двије канцеларије. Добили смо обећање министра да ће нам помоћи и у набавци нове столарије за подручну школу у Повеличу, а надамо се још неким радовима на адаптацији централне школе у Српцу“, рекао је Драгосављевић.

Он подсјећа да је недавно извршена и замјена столарије у подручној школи у Ножичком донацијом из кабинета предсједника Републике Српске у износу од 20 хиљада КМ.

Министар Дане Малешевић обишао је све кабинете који су опремљени новим намјештајем а затим је одржан заједнички састанак у зборници са наставним особљем централне и подручних школа ОШ “Јован Јовановић Змај” Србац.

У свом излагању, Малешевић је најавио још неке инвестиције у србачку школу, међу којима се издваја наставак уређења школског дворишта.

„Надамо се да ћемо успјети обезбиједити средства како бисмо асфалтирали паркинг у кругу школе. Неопходно је у континуитету радити и на набавци нове рачунарске опреме која је дотрајала и не прати развој нове технологије а надамо се да ћемо поред школе у Повеличу успјети извршити и замјену столарије у подручној школи у Кукуљама јер је постојећа столарија у лошем стању“, рекао је Малешевић.

Он је похвалио ангажман директора Славка Драгосављевића на обнављању школске инфраструктуре, а нарочито његову успјешну сарадњу са ресорним министарством и локалном управом.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да су радови на реконструкцији и санацији школских објеката управо резултат квалитетног односа локалних и републичких власти и новог руководства школе.

„За сваку похвалу је енергија и ентузијазам који је уложен у овој школи и увјерили смо се да не недостаје нових идеја како би се ученицима обезбиједили квалитетнији услови школовања. Нове идеје донијеле су конкретне резултате и данас смо се увјерили да је ова школа у протеклом периоду заиста обучена у ново рухо“, рекао је начелник Драгосављевић.

Фото

Преузето са www.srbac-rs-com