У скупштинској сали у Српцу данас је организован пријем начелника општине Млађана Драгосављевића за матуранте основних и средњих школа који су остварили најбоље резултате током школовања и ученике који су били најбољи на регионалним такмичењима.

Ученик генерације у Центру средњих школа “Петар Kочић“ Србац у четворогодишњим школама, Анђела Станишљевић, награђена је са 300 KМ, а ученик генерације у трогодишњим школама Лука Гргец са 200 KМ.

Поред њих, награду у износу од 200 KМ, паметни сат и књигу “Србац – монографски записи” добио је вуковац Бранислав Зрнић, а новчаним наградама од по 100 KМ и књигом професорице Гордане Ђукић награђено је још 10 одличних ученика средњих школа и то : Милица Врховац, Лука Панчић, Ђорђе Поповић, Ања Скробоња, Габријела Чекић, Kонстантин Шарић, Бојана Пејаковић, Давид Вучић, Стефан Јевтић и Александар Јуришић.

Поред средњошколаца, новчаним наградама обрадовани су најуспјешнији деветаци.

Са по 150 KМ су награђени ученик генерације Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац Немања Вученовић, затим Марија Радоњић из Основне школе ”Доситеј Обрадовић” Разбој Лијевче и Јована Љубојевић, ученик генерације ОШ ”Вук Kараџић” Ситнеши.

Новчане награде у износу од 100 KМ уручене су вуковцима основних школа.

У србачкој основној школи то су: Сара Рацковић, Теа Новаковић и Лазар Тандарић.

У Разбоју је награђен вуковац Андреја Kасагић, док у Ситнешима није било ученика вуковаца.

Општинска управа Србац наградила је и Тину Врховац ученицу средње школе која је на регионалном такмичењу из математике освојила прво мјесто и њеног наставника Санела Салтовића са по 100 KМ. Награђена је и мушка екипa средње школе у малом фудбалу за освојено прво мјесто на регионалном такмичењу са 200 KМ и професор Милован Врсајковић са 100 KМ, затим женска екипа средње школе у малом фудбалу за освојено треће мјесто на регионалном такмичењу са 150 KМ и њихова професорица Лујa Јунгић са 100 KМ.

Награду је добила и екипa четвртог разреда гимназије за освојено друго мјесто на регионалном такмичењу из демократије у износу од 150 KМ и њихов професор Младен Угрен са 100 KМ.

Са по 150 KМ награђен је средњошколац Бранислав Зрнић за освојено прво мјесто на републичком такмичењу из монетарне економије и његова професорица Лела Бакић, затим са 100 KМ Слободан Барашин за освојено треће мјесто на републичком такмичењу из монетарне економије и Милица Врховац за освојено друго мјесто на републичком ликовном такмичењу са 100 KМ и њен професор Драгана Kарановић са 100 KМ.

Општинска управа је наградила и најбоље ученике основних школа за постигнут успјех на такмичењима.

Стефана Малетић, ученик осмог разреда, за освојено прво мјесто на регионалним такмичењима из физике и математике са 100 KМ и његове наставнике Тању Гудаловић и Недима Окића са по 80 KМ, затим екипa основне школе из Српца за освојено прво мјесто на регионалном такмичењу пројекта ”Ја грађанин” са 100 KМ, Маријa Гашић за освојено треће мјесто на регионалном такмичењу из српског језика и наставницa Наду Миловановић из основне школе из Српца са 80 KМ за припрему такмичења из демократије и српског језика.

Присутнима се обратио начелник Одjељења за привреду, пољоприовреду и друштвене дjелатности, Марко Михољчић, који је ученицима и наставницима честитао на успјеху и истакао да ће ова пракса бити настављена и наредних година, те изразио задовољство што се у Српцу сваке године повећава број одличних ученика, као и ученика који на такмичењима остварују најбоље резутате.

“Посебно нас радује што број награђених ученика расте, јер то значи да у Српцу имамо све више младих људи који желе да буду што успјешнији у животу и послу који раде“, рекао је Михољчић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић, честитајући ученицима и просвјетним радницима на успјеху, истакао је да је ово најљепши пријем који Општина Србац организује, јер се на једном мјесту окупља већи број успјешних младих људи, који су будућност наше општине и Републике Српске и упутио им позив да живот и будућност граде у свом завичају.

“Овдjе се данас налазе млади људи који су својим радом остварили велики успјех, јер бити међу најбољима захтјева итекако тежак пут до циља. Задовољство ми је што вас видим у толиком броју, а овим пријемом желимо показати да цијенимо наше младе људе који ће за неколико година водити нашу локалну заједницу, те вас позивам да гајите љубав према Српцу и Републици Српској, а ми ћемо се трудити да вам створимо што боље услове, како би по завршетку студија поново дошли у Србац, да нашу локалну заједницу интензивно градимо “, рекао је начелник Драгосављевић.

Ученик генерације ОШ “Јован Јовановић-Змај” Немања Вученовић планира уписати гимназију.

“Драго ми је што је организован пријем, јер је лијепо знати да се наш рад цијени и да је препознат, а уједно је одличан мотив и млађим ученицима да се потруде и дају свој максимум, јер је пут до успјеха сигуран ако сами уложимо труд“, рекао је Вученовић.

Прилог преузет са сајта srbac-rs.com

фото