Пандемија коронавируса измијенила је начин рада у школама широм свијета. У нашој земљи та промјена нам је донијела подјелу одјељења у групе, скраћене часове, физичку дистанцу и одсуство многих сегмената наставе који школовање ученика чине занимљивијим и растерећенијим. Како се стање у погледу епидемиолошке ситуације у Републици Српској погоршавало, одлучено је да се ученицима пружи додатна подршка у учењу. Од 9. новембра 2020. године Министарство Републике Српске и Републички педагошки завод у сарадњи са РТРС-ом Републике Српске су поново почели са емитовањем наставе на телевизији. Емитовање часова не би било могуће без учитеља и наставника који су се поново нашли у њима потпуно неприродној ситуацији у којој је циљ био да ученицима који се налазе у изолацији обезбиједе помоћ у савладавању наставног градива.

Поносни смо да су у седмици  од 7. до 11. децембра 2020. године помоћ у реализацији наставе на даљину путем РТРС-а пружили наставници наше школе. Укупно 19 наставника наше школе је током ове седмице снимало часове који су се емитовали од 14. до 18. децембра. Наши наставници разредне и предметне наставе који су учествовали на снимању су: наставнице разредне наставе Дејана Љубојевић, Радана Пантелић, Бранка Малешевић и Драгана Жујић, наставнице енглеског језика Драгана Ћирић и Кармела Михољчић, наставнице српског језика Санела Ожег и Дејана Ћирић, наставник математике Саша Стојковић, наставница њемачког језика Сандра Мијатовић,  наставница демократије и људских права Санела Видовић, наставник музичке културе Владимир Жмирић, наставник физичког васпитања Зоран Думонић, вјероучитељи Александар Кустурић и Славиша Топић, наставник основа информатике Саша Бијељић, наставнице физике Тања Деспотовић и Савка Вукашиновић и наставник хемије Селведин Селимановић.

Наши наставници уложили су максималан напор да свим ученицима у изолацији у Републици Српској учине наставу на даљину занимљивијом и потрудили су се да нашу школу на РТРС-у достојно представе. Уз помоћ савјетника из Републичког педагошког завода Републике Српске су показали да и наставници из мањих средина могу дати значајан допринос на нивоу Републике у образовању ученика основних школа.

И овим путем се захваљујемо нашим наставницима, јер су испред нашег колектива преузели огромну одговорност да припреме и сниме часове за емитовање путем РТРС-a и показали да свој посао и у овим условима могу обављати часно, поштено и квалитетно, на задовољство ученика и родитеља и огромно поштовање колега.

Фото