Фестивал науке, 12. по реду, организовало је Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске. Фестивал је одржан на двије локације – Универзитетски град (Кампус) и Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци (Младена Стојановића 2, Бања Лука).
Наши ученици у пратњи помоћника директора Радане Пантелић, педагога, психолога и одјељењских старјешина посјетили су 23.5.2024. године Фестивал науке.
У Кампусу су могли да виде велику изложбу експеримената у Спортској дворани Факултета физичког васпитања и спорта, али и да буду дио радионица које организују Факултет политичких наука, Академија умјетности, Филозофски факултет, Филолошки факултет те Институт за генетичке ресурсе.
“Савремено новинарство и алати умјетне интелигенције”, “Дипломата на један дан”, “Лијепо писање”, “Калиграфија”, “Школа археологије”, “Шта сад мозак има с тим?”, “Мали баштован”, те “Сликарске радионице”, само су неке од радионица гдје су могли ученици да учествују.

На Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци (Младена Стојановића 2) ученици су имали прилику да посјете планетаријум, акваријум и тераријум.

Директор школе Мануела Рађевић Јокић рекла је да Фестивал науке позитивно утиче на промоцију науке у Републици Српској, гдје се ученици упознају са факултетима и институтима на занимљив начин. Директор школе захвалила се начелнику општине Млађану Драгосављевић на подршци, који је омогућио превоз, да наши ученици посјете Фестивал науке у Бањој Луци.

Фото