Ове школске године , у складу са епидемиолошким мјерама, поново обиљежавамо Свјетски дан јабуке . Овој дан, 20. октобар, јабуке су добиле управо зато да би се указало на значај који имају по људско здравље. Традицијa одржавања Дана јабука 20. октобра започета је 1990. у Лондону, с циљем истицања њених здравствених квалитета и демонстрације многобројних сорти јабуке које се у Енглеској узгајају.

Временом су традицију обиљежавања Дана јабука прихватиле бројне школе, као и наша, и удружења по свијету, истичући на тај начин важност јабуке у здрављу и исхрани људи. Ученици од првог до деветог разреда данас су у свом менију имали јабуку . Чланови еколошке секције са својом наставницом Андрејом су, између осталога, данас правили сок од јабуке. Ученици подручне школе у Повеличу су чак имали и спортске игре са јабукама.

Јабуке, којих има преко 8000 сорти, важе за веома корисну намириницу коју људи свакодневно конзумирају. Ова здрава воћка умањује ризик од разних болести и доноси доста бенефита ако се једе често. Све то оправдава чињеница да је јабука једино воће које има свој дан. Црвене, жуте, зелене, слатке или киселе – веома су приступачне и укусне. Због тога би требало да се нађу на нашем јеловнику сваки дан јер “јабука на дан чува здравље”. Координатор ове манифестације била је Нада Миловановић, проф. српског језика и наставница демократије и људских права.

ПО Каоци – фото

ПО Повелич – фото

ЦЕНТРАЛНА ШКОЛА

Еколошка секција – фото

Фотографска секција – фото

Креативна радионица – фото

I 3 – фото

II 3 – фото

V 2 – фото

VI 1 – фото

VI 3 – фото

VII 1 – фото

VIII 1 – фото