Ученици и наставници наше школе обиљежили су 26.09. 2018. године Европски дан језика у холу Централне, али и подручних школа и одјељења.  Наставнице српског језика, наставници енглеског и њемачког  језика, као и водитељи продуженог боравка  су тако са својим ученицима на занимљив начин жељели да привуку пажњу на велик број језика којима се људи у Европи, а и шире, споразумјевају, па су на паноу у школи и на својим мајицама  истакли  заставе, по балонима  поздраве;  организовали радионице,  квиз, споразумијевали се на још једном –знаковном језику. Ускоро смо по ходницимима могли чути поздраве и „волим те“ на руском, њемачком, енглеском, француском, шпанском, румунском, грчком…

Обиљежавање Европског дана језика у нашој школи је постало традиција. На тај начин се жели подстаћи да ученици уче и усавршавају стране језике, али и да његују свој – српски језик.

За обиљежавање Европског дана језика заслужни су Активи наставника страних и српског језика и ученици. Европски дан језика установљен је 2001. године одлуком Савјета Европе, уз  покровитељство Европске уније, у увјерењу да је вишејезичност на старом континенту драгоцјена реалност коју треба сачувати, вредновати и бранити у будућности.

Порука свим ђацима, али и одраслима, без обзира на старосну доб:  „Учите што више језика, како у школи тако и ван ње, те на тај начин побољшајте међусобну комуникацију и разумијевање, и истовремено упознајте богату језичку и културну разноликост Европе“.

Успјех и квалитета данашње манифестације увјерава нас да ће она постати традиционална у нашој школи, а свечано настављамо и током Недјеље дјетета почетком октобра.

фото