Ученик наше школе Стефан Малетић добитник је Плакете  „ Амблем и застава Републике Српске“ која је уручена на церемонији додјеле одликовања заслужним грађанима и институцијама поводом Дана Републике Српске. Плакету „Амблем и застава Републике Српске“  су добили ученици основних школа, побједници на Републичком такмичењу у школској 2022/23. години.  Церемонија је одржана у Банском двору у Бањалуци, а признање је уручио предсједник Републике Српске Милорад Додик. Свечаности су присуствовали директор школе Мануела Рађевић Јокић и помоћник директора Радана Пантелић.  

Ово је изузетно значајан догађај за историју наше школе која је и у претходном периоду постизала бројне успјехе, а Стефанова плакета је круна рада наше установе, рекла је директор школе Мануела Рађевић-Јокић.

Стефан Малетић, наш златни ученик пун математичког знања, у школској 2022/23. години освојио је прво мјесто на републичком такмичењу из математике и сребрну медаљу на 27. Јуниорској балканској математичкој олимпијади у Тирани, а био је други на републичком такмичењу из физике. Сада већ знамо да је Стефан изузетно надарен и талентован ученик, али прије свега скроман, лијепо васпитан и свој. Таленат за математику има, труди се да га максимално унаприједи да би постигао што боље резултате  и стекао посебно знање и у томе успијева.

Фото