У понедјељак, 6. децембра у Прњавору помоћник директора Радана Пантелић, као представник наше школе, узела је  учешће на Округлом столу и радионици „Богатство различитости“, који се организује у оквиру пројекта „Да, то сам ја“ Удружења „Породични круг“ из Бијељине.

Пројекат „Да, то сам ја“ је осмишљен тако да обухвата све битне чиниоце   васпитно-образовног процеса, од представника локалне заједнице, удружења Рома,  васпитача, учитеља, ромских асистената, директора предшколских установа и основних школа, родитеља. Пројекат реализује Удружење „Породични круг“ из Бијељине, у сарадњи са Удружењем за промоцију образовања Рома „Отахарин“. Пројекат „Да, то сам ја“ подржан је од стране Министарства просвјете и културе у Влади Републике Српске и биће реализован кроз округле столове, радионице и обуке у Прњавору, Добоју и Бијељини, током децембра 2021. године.

Намјера стручњака из Породичног круга је да, активностима које ће бити проведене у овом пројекту, укажу на важност образовања дјеце ромске популације и допринесемо сензибилизацији јавности о образовним потребама Рома, али и оснаживању васпитача, учитеља, родитеља, како би што успјешније радили и допринијели васпитању и образовању дјеце из ромске популације.