Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца по први пут у својој историји почела је са издавањем властитог листа под називом „Школске новости“ који ће излазити два пута годишње. Главни и одговорни уредник листа је наставница Нада Миловановић а технички уредници су наставници Саша Бијељић и Срђан Јефић.

Припрему и одабир текстова за први број извршио је редакциони одбор од 11 чланова а новине су изашле на 56 страница и штампане су у Дервенти у штампарији „Графика“.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да ће се на овај начин сумирати школска постигнућа у току године, што ће засигурно мотивисати ђаке да остваре још боље резултате, а уједно ће се упознати јавност са бројним активностима у централној и подручним школама које се одвијају у току године.

„Први број је заиста квалитетно урађен на чему упућујем искрене честитке члановима редакције који су радили на припреми а посебно наставници Нади Миловановић која је изнијела највећи дио овог посла. Такође упућујем захвалност самосталном стручном сараднику за информисање и односе са јавношћу општинске управе Дејану Јовичићу који нам је такође помогао да наше школске новине угледају свјетлост дана“, рекао је Драгосављевић.

Он је додао да ће пракса у наредном периоду бити да новине излазе на крају првог и другог полугодишта.

Поред штампаног листа, ученици и наставници се могу међусобно информисати о раду школе и путем својеврсних зидних новина гдје се такође објављују информације о школским активностима. Најновије актуелности се могу прочитати и на званичном сајту школе који је у посљедњих неколико мјесеци значајно унапријеђен.

„Зидне новине се ажурирају сваких 10 до 15 дана и овдје се такође могу погледати актуелности у раду централне и подручних школа. Школски сајт смо подигли на један виши ниво захваљујући Тиму за уређење сајта који свакодневно ради на постављању нових текстова и фотографија. Позивам родитеље и ученике да редовно посјећују наш сајт јер ће на овај начин правовремено доћи до информација о раду наше школе“, рекао је Драгосављевић.

Линк за Школске новости.

*садржај преузет са сајта www.srbac-rs.com