Основна школа “Јован Јовановић Змај” из Српца ове године је у значајној мјери обновила школску инфраструктуру, како у централној, тако и у подручним школама, чиме су створени квалитетнији услови за одвијање наставног плана и програма. За то је најзаслужнији нови директор Славко Драгосављевић који је заједно са новом управом школе, одмах по ступању на дужност кренуо да рјешава неке кључне проблеме који су отежавали рад ове школске установе.

У кратком року, извршено је уређење дворишта централне школе гдје је уклоњено осушено растиње, те извршено насипање земље и орезивање туја око школе, а радови се настављају на прољеће када ће бити извршено хортикултурно уређење овог простора.

“Поставили смо и заштитну ограду на игралишту школе, офарбали стубове и поставили двије нове кошаркашке табле уз помоћ донатора. Одобрена су нам средства од Министарства породице, омладине и спорта у износу од 7.000 КМ за постављање теретане на отвореном, што ће бити завршено до почетка марта идуће године”, рекао је директор Славко Драгосављевић.

Он додаје да је извршено и асфалтирање школског прилаза у Српцу за шта су средства стигла од Министарства просвјете и културе РС.

“У октобру нас је посјетио министар Дане Малешвић који је најавио ове радове, што је веома брзо учињено, а том приликом смо договорили још неке инвестиције у нашој школи”, рекао је Драгосављевић.

У протеклом периоду извршено је и освјетљавање централне школе и школског прилаза а уведен је интернет и кабловска телевизија у учионици продуженог боравка и првог разреда у централној школи, као и подручним школама у Ножичком и Кобашу.

“Извршили смо и радове на унутрашњем уређењу школе у Српцу, па смо тако поставили преграде и врата од ПВЦ столарије у тоалету првог разреда. Санирали смо учионицу посебног одјељења којег похађају дјеца са посебним потребама, гдје смо поставили ламинат, окречили просторију, набавили нове клупе и столице, школску таблу и телевизор. Климатизовали смо све канцеларије у школи и поставили ламинат у канцеларији педагога школе јер је то било неопходно због дотрајалог стања пода”, рекао је Драгосављевић.

Он истиче да су уз помоћ донатора набављене три школске табле, графоскоп и платно за наставни рад, а уз помоћ фирме “Мане комерц” која реализује хуманитарну акцију “Будимо породица”, ускоро ће у ову школу стићи 40 нових лопти за наставу физичког васпитања.

“Посебну пажњу посветили смо санацији подручних школа у Ножичком и Кобашу. Недавно је стигла донација из кабинета предсједника РС у износу од 20 хиљада КМ за замјену столарије у школи у Ножичком што ће бити извршено до краја јануара. Набавили смо и нови ТВ апарат уз помоћ донатора за школу у Ножичком, а нови ТВ уређај је добила и школа у Кобашу”, истакао је Драгосављевић.

Он се захвалио на помоћи свим физичким лицима која су  донацијама помогла обнову школа, а нарочиту захвалност упућује предсједнику РС Милораду Додику на вриједној донацији за школу у Ножичком и министру провсјете и културе Дани Малешевићу који је помогао да се након скоро 40 година санира школски прилаз и који је уједно обећао помоћ у реализацији нових инвестиција.

 

Преузето са: www.srbac-rs.com