Посјета школи будућих првачића има велику важност за дjецу која се спремају за први разред. Ове посjете омогућавају дjеци да се упознају са школским окружењем, стекну прве утиске о новим обавезама и развију позитиван став према школи. Такође, кроз дружење с учитељима и старијим ученицима, дjеца се осећају сигурније, а тиме и спремније  за прелазак у нову средину.

Поводом тренутних уписа у школу, дjеца у 6. години вртића „Наша радост”  као и полазници прешколског прогама  Дјечијег вртића,  посјетила су нашу школу, три одјељења првог разреда  и продужени боравак. Том приликом су видјели окружење у које ускоро стижу. За њих је организована радионица у којој су показали своје умијеће. На крају су дружење зачинили игром и пјесмом.

Директор школе Мануела Рађевић Јокић је рекла да су ова искуства кључна за развој позитивних осјећања према школи и олакшавају процес прилагођавања на нове изазове које школа доноси.Захваљујем се на сарадњи васпитачицама и директорици вртића „Наша радост“. Искористила бих ову прилику да похвалим учитељице првог разреда, као и водитеље продуженог боравка за креативнно осмишљену радионицу полазницима вртића.

Фото