Полицијска станица Србац данас је реализовала једну од својих редовних активности која се организује сваке године поводом Дана полиције – 4. априла, а у питању је Дан отворених врата, током којег се најмлађи грађани упознају са радом и опремом полицијских службеника.
У посјети су данас били ученици II3, II4 III3 разреда Основне школе ,,Јован Јовановић Змај” Србац у пратњи учитељица Сњежане Гужвић, Бранке Малешевић и Иване Перић и помоћника директора Радане Пантелић, а дочекали су их командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота и неколико полицијских службеника.
С великим интересовањем дјеца су разгледала опрему и возила и постављала низ питања, а полицијски службеници су се потрудили да дјеци говоре о свему што их је занимало.
Командир Полицијске станице Србац СинишаШњегота каже да је ово једна од редовних активних активности коју са задовољством организују, како би дјецу упознали са полицијском професијом. Истиче да имају добру сарадњу са србачком школом и додаје да се нада да ће тако остати и убудуће.
,,Данас смо ученицима нижих разреда говорили са чиме се све сусрећемо током обављања својих дужности и показали смо им наша возила и материјално-техничку опремљеност гдје су имали прилику да виде оружје, да виде шта се све користи приликом увиђаја код саобраћајних незгода, дакле све оно што ми на послу користимо свакодневно. Сарадња са школом је добра и надам се да ће тако остати, јер је то првенствено важно за наше најмлађе”, рекао је Шњегота.
Помоћник директора Радана Пантелић је, такође, похвалила сарадњу и додала да су предавања о неким темама веома важна за дјецу и младе.
,,Данас су дјеца доста научила о пословима полицијских службеника и видјела уживо полицијску опрему. Предавања су била прилагођена узрасту и интересовањима дјеце, тако им је све оно о чему слушали приближено на најбољи начин. Осим данашње посјетеи разговора о полсловима полицијиских службеника, сарадња је остварена и по питању предавња о разним темама зависно од узраста ученика, тако да имају прилику чути о штетности алкохола и дуванских произивода, о сигурној употреби интернета и о правилном понашању пјешака у саобраћају. Захваљујем полицијским службеницима на гостопримству и стрпљењу”, рекла је Пантелић.

Фото

Преузето са Радио Србац