С циљем да се афирмише читање и његује писана ријеч, ученици  наше школе од шестог до деветог разреда, у пратњи одјељењских старешина, су у четвртак и петак, 13. и 14. 09.2018. године посјетили 23. Сајам књиге у Бањалуци. Овогодишњи 23. по реду Сајам отворио је бeсjeдoм “Писци су лeгитимaциja нaциje” пoзнaти српски пjeсник Љубивoje Ршумoвић. Ршумoвић je пoручиo дa писмeн нaрoд читa, a нeписмeн слушa, дa писмeн рaзмишљa свojoм глaвoм, a нeписмeн туђoм, тe “кao вaтрeни прoтивник свaкe врстe зaтвaрaњa”, прoглaсиo Сajaм књигe – oтвoрeним. Сајам књиге Бањалука 2018. је отворен до 17.09. 2018. године.

У магичном свијету књига, ученици су уживали разгледајући, листајући и купујући нове, занимљиве наслове. Највећу пажњу нашим ученицима су  привукла дјела која изучавају у школи као лектиру, а искористили су прилику за набавку уџбеника који су им недостајали.

Ученици су показали заинтересованост, самосталност и културу понашања. Након посјете Сајму, ученици су, у пратњи својих одјељењских старешина, слободно вријеме искористили за обилазак града. Циљ и задаци посјете су у потпуности остварени.

Фото