Први дан у школској 2020/21. ученици су превели срећни са својим наставницима уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Поводом почетка школске године, нашу централну школу и подручну у Ножичком је обишао начелник општине Млађан Драгосављевић како би честитао ђацима повратак у школске клупе и увјерио се у начин одвијања наставе у новим околностима.

Начелник је прво посјетио подручну школу у Ножичком гдје је разговарао са ученицима и њиховим разредним старјешинама, а потом подијелио првачићима симболичне поклон пакете са основним школским прибором које је обезбиједила Општинска управа Србац. Након тога је са директором Славком Драгосављевићем обишао радове на недавно завршеној реконструкцији крова ове школе.

Директор Славко Драгосављевић се захвалио начелнику на посјети и рекао да су испоштоване све препоруке Института за јавно здравство, Министарства просвјете и културе и других надлежних институција како би ученици безбједно похађали часове.

„У школи у Ножичком оспособили смо два улаза како бисмо максимално смањили контакт дјеце. У првој смјени одвија се разредна а у другој предметна настава, како у овој тако и у другим нашим школама. За 113 ученика првих разреда уручене су заштитне маске са амблемом Републике Српске које су нам стигле као донација од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на чему се захваљујем, а упућујем захвалност и начелнику општине на поклонима за првачиће“, рекао је Драгосављевић.

Он истиче да је ова деветоразредна школа у пуно бољем стању него до сада захваљујући помоћи Владе Републике Српске и Општинске управе Србац.

„Уз помоћ ресорног министарства санирали смо кров а ту су и друге донације које су у задње три године стигле у нашу школу и које су износиле преко 60 хиљада KМ“, рекао је Драгосављевић.

Организована је и посјета централној школи у Српцу гдје је начелник такође уручио пакете за првачиће и обишао девет учионица које су пред почетак школске године опремљене новим намјештајем.

Директор Славко Драгосављевић је рекао да је уз помоћ ресорног министарства стигло 220 столица и 110 клупа а извршена је адаптација још 140 клупа како би ђаци имали оптималне услове за извођење наставе.

„Стигло је и седам полица за кабинет ликовне културе а из властитих средстава смо поставили нови итисон у два кабинета за ученике из продуженог боравка и првог разреда“, рекао је Драгосављевић и додао да је недавно асфалтиран и школски паркинг. 

Дијелови текста преузети са странице srbac.rs-com  и Радио Српца.

фото