У склопу обиљежавања Дана полиције Републике Српске Полицијска станица Србац је организовала у сарадњи са Центром за социјални рад и Домом здравља предавања за ученике основних и средњих школа на тему ,,Превенција употребе дувана и алкохола међу дјецом и младима“.

Предавање је одржано у четвртак, 28. марта за ученике деветог разреда наше школе. У акцији је учествовала и психолог Центра за социјални рад Валентина Радумило, психолог из Дома здравља Ведрана Малић  и Горица Стојковић из Полицијске станице Србац. Током предавања ученици су из различитих углова могли сазнати које су штетности употребе алкохола и дувана као и о негативном утицају алкохола на породицу и породичне односе. Овим предавањем, конзумирање алкохола наведено је као једна од препрека, због које најчешће испаштају они који су најмање криви, а то су дјеца.

Закључак овог предавања је да се превентивне активности проводе током цијеле године, у различитим облицима. Свакодневно је присутна сарадња школских полицајаца са педагозима и психолозима школа, као и са мјесним заједницама, путем којих се добијају информације гдје и у ком смјеру треба дјеловати, како би се радило на смањењу и сузбијању негативних друштвених појава, посебно оних које се односе на најмлађе грађане.

фото