Поводом Међународног дана сигурнијег интернета, 9. фебруара,  данас су представници Полицијске станице Србац одржали предавање за ученике деветог разреда у кабинету вјеронауке.

Слична предавања од стране полицијских службеника данас су одржана и у другим школама широм Републике Српске како би се подигла свијест дјеце и одраслих о потенцијалним опасностима на интернету, начинима заштите и коме се обратити у случају било какве злоупотребе.

Предавање је одржао командир Полицијске станице Србац Синиша Шњегота који је истакао да се у  договору са директорком школе Мануелом Рађевић Јокић организовало ово предавање како би се превентивно дјеловало на неке негативне појаве и дјецу едуковало да правилно користе интернет и тиме спријече да сами доприносе својој виктимизацији. Ова  предавања су и раније организована у сарадњи са основним школама и Центром средњих школа.

Досадашња предавања дјелимично су  утицала на смањену присутност злоупотребе на интернету на подручју наше општине, тако да ће та пракса бити настављена и даље, а већ у петак су планирана предавања за ученике првог разреда средњих школа.

Директорка наше школе Мануела Рађевић Јокић истакла је  да је предавање веома корисно за дјецу, јер модерно доба са собом доноси нову технологију и видове комуникације тако да је важно на вријеме скренути пажњу на правилну употребу интернета и опасности које са собом носи.

“Предавање за ученике је веома значајно јер нове технологије пружају разне могућности, али је важно знати правилно их користити. Свима нам је у циљу да дјеца буду безбједна приликом кориштења интернета и уласка у тај свијет, тако да редовно, у сарадњи са полицијским службеницима, организујемо оваква предавања”, рекла је Рађевић Јокић.

Она је истакла одличну сарадњу са Полицијском станицом Србац која је континуирана и изузетна, од почетка школске године и избора школског полицајца, безбједности ученика у саобраћају, па до разних предавања и сарадње под називом Дан отворених врата.

фото