НИКОЉДАНСКИ ПОКЛОНИ И АКТИВНОСТИ

Ближи се  крај још једне календарске године. Нова година је пред вратима, а претпразнично расположење влада у нашој школи. И ове године са посебним нестрпљењем наши ученици нижих разреда и продуженог боравка су ишчекивали Светог Николу.  Прво су у склопу ликовних радионица израђивали чизме и бојили бојанку са његовим ликом, а ујутро, на Никољдан, су им чизмице напуњене слаткишима. Ово је у складу са обичајем да се уочи Светог Николе припреме чизмице које се остављају испред врата као и писмо у прозору у којем дјеца пишу како су били добри током протекле године, да су слушали родитеље и извршавали обавезе. На крају писма би написали и жељу коју би вољели да буде испуњена.

Иначе, Свети Никола је заштитник дјеце, путника и морепловаца. Људи су га цијенили због његове племенитости и великодушности. Био је познат по томе што је тајно давао људима новац. Желио је да се људи воле и друже. Увијек је био уз нејаке.

фото 

видео 1

видео 2

УКРАШАВАЊЕ ШКОЛЕ

Претпразнично вријеме је доба када украшавамо своје домове и школу. Сваки разред је тако уљепшавао своју учионицу са различитим украсима и јелкама. То је посебан доживљај коме се радују ученици и труде се да свака учионица буде посебна и најљепша. Холове и ходнике наше школе су украшавали представници Тима за естетско уређење школе, чланови ликовне секције, ученици и наставници.

фото

видео

СЊЕЖНЕ РАДОСТИ

Снијег и сњежне пахуље  су употпуниле ово претпразнично расположење, али и измамили ученике на часовима одјељењске заједнице на грудвање и прављење Сњешка Бијелића,а можда и Сњешке . И на овај начин ученици су показали да су спремни да отворе врата новој години, а стару да испрате у добром расположењу.

фото

видео