Матуранти основних и средњих школа из Српца који су у досадашњем школовању остварили најбољи успјех награђени су 19. jунa на пријему кога је у згради Општинске управе организовао начелник општине Млађан Драгосављевић.
На пријем је позвано 17 ученика Центра средњих школа „Петар Кочић“ и девет ученика основних школа из Српца, Ситнеша и Разбоја који су остварили одличан успјех и примјерно владање или су се истакли на неки други начин током школовања. Приjeму су присуствoвaли и дирeктoр нaшe шкoлe Слaвкo Дрaгoсaвqeвић, нaшa учeницa гeнeрaциje и дoбитницa диплoмe „Вукa Караџић“ Сузaнa Стojкoвић кao и дoбитницe диплoмe „Вук Кaрaџић“: Taмaрa Пeткoвић, Вaлeнтинa Врaнић, Вaлeнтинa Рaдojчић и Mилицa Илић и њихoвe oдjeљeњскe стaрjeшинe. Вуковци су за свој успјех добили новчане награде у износу од 100 КМ, док су они који су истовремено добили титуле ученика генерације награђени са 150 КМ. Свим матурантима који су присуствовали пријему на поклон су уручене и књиге о Николи Тесли, као и поетска збирка пјесникиње Љиљане Перишић и најновији роман србачког књижевника Жарка Шарића “Бијела мама”.
„Веома сам поносна на остварен успјех, како свој, тако и мојих пријатеља и драго ми је што нас је начелник овако дочекао. Моји наредни планови су да упишем гимназију у Српцу“, рекла је ученица генерације Сузана Стојковић.
Директор нaшe шкoлe Славко Драгосављевић нa приjeму je истaкao да надарене и добре ученике увијек треба наградити за остварене резултате.
„То је пут којим требамо ићи и у наредном периоду и надам се да ће бити могућности да се издвојена средства још повећају. Ово су све примјерна дјеца. Многи од ових средњошколаца били су ученици србачке основне школе и добро их се сјећам, јер су и тада били одлични ђаци. Неки од њих, попут Соње и Ирине доказали су се играјући тенис и показали да подједнако добро могу учити и бавити се спортом. Вјерујем да ће такав успјех остварити и ученици који тек на годину крећу у средњу школу“, рекао је Драгосављевић.
Начелник општине Млађан Драгосављевић честитао је свим матурантима на оствареном успјеху, као и њиховим наставницима, професорима и директорима који такође имају заслуге за резултате које су постигли.
Пријему је присуствовао и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

фoтo