Матуранти основних и средњих школа из Српца који су у досадашњем школовању остварили најбољи успјех награђени су 11. jунa на пријему који је у згради Општинске управе организовао начелник општине Млађан Драгосављевић.

На пријем је позвано 14 ученика Центра средњих школа „Петар Кочић“ и  12 ученика основних школа из Српца, Ситнеша и Разбоја који су остварили одличан успјех и примјерно владање или су се истакли на неки други начин током школовања. Приjeму су присуствoвaли управа наше школе, нaшa учeницa гeнeрaциje и дoбитницa диплoмe „Вукa Караџић“ Тина Врховац кao и дoбитници диплoмe „Вук Кaрaџић“: Хелена Живанић, Марија Босанчић, Жељана Станчић, Дарија Жујић, Валентина Игњатић, Дејана Крупљанин, Ђорђе Кнежевић и њихoвe oдjeљeњскe стaрjeшинe. Вуковци су за свој успјех добили новчане награде у износу од 100 КМ, док су они који су истовремено добили титуле ученика генерације награђени са 150 КМ.

Тина Врховац, ученица генерације, захвалила се директору, наставницима и друговима из разреда који су јој били велика подршка у свему.

“Било је тешко доћи до титуле ученика генерације, али све се може кад се хоће. Сада планирам уписати гимназију у Српцу”, рекла је Тина.

Начелник општине Млађан Драгосављевић честитао је свим матурантима на оствареном успјеху, као и њиховим наставницима, професорима и директорима који такође имају заслуге за резултате које су постигли.

Пријему је присуствовао и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Фoтo