У организацији Народне библиотеке Србац данас је у нашој школи за ученике четвртог разреда и петог разреда одржана промоција сликовнице под насловом ,,Шуш и миш у библиотеци“ ауторки  Милице Матијевић и Елизабете Георгиев. Ауторке,  које раде у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу,  данас су нашим ученицима  на креативан и илустративан начин приближиле значај читања књига и одласка у библиотеку.

Kроз игроказ са елементима луткарског позоришта, Милица и Елизабета су успјеле да дјецу укључе у глуму и изнесу им основну поруку данашње промоције, а то је да је редовно читање веома важно у процесу образовања, како по питању ширења фонда ријечи, тако и за општу културу, развијање маште и других способности код дјеце и младих.

Милица Матијевић, једна од ауторки, је изјавила да је код дјеце и младих смањено интересовање за књигу, што је био повод да се нађе начин како им на прави начин приближити смисао читања и пробудити интересовање да на тај начин шире своја знања и општу културу.

Поред библиотекара и директора Народне библиотеке Србац Бранка Савановића, промоцији је присуствовала и Тијана Трубајић, директорица Народне библиотеке Лакташи.

фото