Планом образовних и превентивних активности Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Календаром такмичења Републичког педагошког завода (РПЗ) за школску 2023/2024. годину предвиђено је спровођење саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Републике Српске под називом „Дјеца у саобраћају 2024“.

Такмичење je спроведено у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Републике Српске „Дјеца у саобраћају“. Такмичарски дио спровео  се у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио).

На такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“ учествују екипе састављене од четири ученика, двије дјевојчице и два дјечака, који су рођени 2012, 2013. или 2014. године.

Регионална такмичења одржано је  27. априла 2024. године, са почетком у 11 часова, у Основној школи   „Младен Стојановић“ Лакташи.

Нашу школу представљали су ученици шестог разреда Ивана Виторовић, Софија Малешевић, Павле Топић под менторством наставника Миодрага Поњавушић и ученици 6. разреда подручне школе у Кобашу Лука Шарић, Никола Пеулић, Кристијан Тегелтија, Мирза Мујкић под менторством наставнице Виолете Прелић Балабан.

Наше екипе оствариле су запажен резултат.

Ивана Виторовић заузела је прво мјесто у појединачној конкуренцији и тако се пласирала на Републичко такмичење.

Директор школе Мануела Рађевић-Јокић честитала је ученицима и наставнику/ментору Миодрагу Поњавушић и Виолети Прелић Балабан на одличном успјеху, са жељом да такав успјех понове и на Финалном такмичењу „Дјеца у саобраћају 2024“ који ће се  одржати  3. и 4. јуна 2024. године у Бањи Врућици код Теслића.

Фото