Планом образовних и превентивних активности Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Календаром такмичења Републичког педагошког завода (РПЗ) за школску 2022/2023. годину предвиђено је спровођење саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Републике Српске под називом „Дјеца у саобраћају 2023“.

Такмичење je спроведено у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Републике Српске „Дјеца у саобраћају“. Такмичарски дио спровео  се у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио).

На такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023“ учествују екипе састављене од четири ученика, двије дјевојчице и два дјечака, који су рођени 2011, 2012. или 2013. године (било којег датума).

Регионална такмичења одржанон је  29. априла 2023. године, са почетком у 11 часова, у Основној школи   „Младен Стојановић“ Лакташи.

Нашу школу представљали су ученици шестог разреда Петровић Тамара, Поповић Александра, Ђуричић Данило и Глигорић Андреј под менторством наставника Миодрага Поњавушић.

Наша екипа заузела је 2. мјесто на регионалном такмичењу.

Директор школе Мануела Рађевић-Јокић честитала је ученицима и наставнику/ментору Миодрагу Поњавушић на одличном успјеху, са жељом да такав успјех понове и на Финалном такмичењу „Дјеца у саобраћају 2023“ који ће се  одржати  31. маја и 1. јуна 2023. године.

Фото