У просторијама Црвеног крста у Котор Варошу одржано је регионално такмичење о проблему мина и минско-експлозивних средстава под слоганом „Мисли мине 2019“, на коме су учествовали ученици седмих разреда из седам основних школа са подручја бањалучке регије.
Најспремнији су били ученици из бањалучке основне школе, који су освојили прво мјесто, али ни наша екипа, до додатних питања, није заостајала. Наиме након пет цјелина наша и бањалучка екипа су биле изједначене. Наше представнице Црвеног крста Србац су биле Сара Рацковић, Миња Бајагаић и Исидора Ђукић, ученице 7-3 одјељења. Ово је, иначе, највећи успјех наше школе откад наступају наше екипе на такмичењу „Мисли мине“.

Ово није класично тестирање ученика – како мина експлодира и од чега је направљена, већ се састоји од пет цјелина и то су углавном игре као што су рјешавање анаграма, слагалице, погрешно написаних реченица, а ту су и питања на која одговарају екипе

Републичко такмичење  ће бити одржано сљедећег викенда у Палама.

Мињи, Исидори и Сари честитамо на постигнутом успјеху и захваљујемо се што су тако успјешно представљале нашу општину, Црвени крст Србац и школу.

фото