У Основној школи,,Јован Јовановић Змај“ Србац јуче је организован свечани пријем за 94 првачића централне школе у Српцу, подручних школа у Ножичком, Кобашу, Каоцима, Старом Мартинцу, Повеличу, Новој Веси и посебног одјељења србачке школе.
За првачиће је припремљен пригодан програм у знак добродошлице, након чега су се упознали са својим учитељима и учитељицама, а потом су им уручени симболични поклони.
Директорица школе Мануела Рађевић Јокић је дјеци пожељела добродошлицу у школу, срећу и успјех, а честитке је упутила и родитељима ученика.
,,Драги прваци желим вам срећан полазак у први разред, желим вам да што лакше и брже савладате све задатке са својим учитељима, друговима и родитељима, давам школа буде једно сигурно и пријатно мјесто, а ђачко доба пуно дружења и осмјеха. Поштовани родитељи, и вама желим да честитам овај свечани дан када ваше дијете добије једно ново звање-звање ђака. Од данас за њих почиње прво школско звоно, прве школске лекције и свима још једном желим срећу и успјех“, рекла је директорица школе Мануела Рађевић Јокић..
Осим првачића, њихових родитеља и просвјетних радника, свечаности је присуствовао и замјеник начелника општине Владимир Гужвић.
,,Желим све да вас поздравим, посебно првачиће који од данас постају дио једне велике школске породице. Они су на путу знања и данас су с поносом закорачили у свијет знања. Учење је један дуг пут, али не треба да брину, јер ће уз њих бити њихови учитељи, наставници, родитељи и школски другари. Свако са собом носи неки таленат, а сигуран сам да ће тај таленат у овој школи бити препознат и развијан, као што је и раније било. Немојте да заборавите да се дружите, јер ћете у школи стећи пријатеље за цијели живот. Желим вам свима пуно среће и успјеха“, рекао је Гужвић.

Фото

Преузето са Радио Србац