Приредба поводом почетка школске године 2018/19. године за ученике првих разреда одржана је синоћ у централној школи у Српцу у присуству више стотина родитеља, учитеља и другог наставног особља, као и представника локалне власти на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и начелником Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марком Михољчићем.

На почетку је прочитана честитка коју је  школарцима упутио министар просвјете и културе Дане Малешевић као и  добродошлица директора школе Славка Драгосављевића.

Начелник Млађан Драгосављевић је свим првачићима, а и њиховим старијим друговима, пожелио срећан и успјешан почетак школовања, уз жељу да остваре што боље резултате и постану велики зналци и стручњаци у областима у којима се буду усавршавали како бисмо се цијелом свијету поносили што су потекли управо из наше средине.

“Жеља нам је да се број првачића повећава из године у годину, а наша обавеза је да стварамо добре услове за одвијање наставе и радимо на усавршавању образовног система. Сматрам да смо у том погледу учинили већ одређени напредак”, рекао је начелник Драгосављевић.

Након тога је започео  богат програм у којем су наступили чланови бројних секција, школски хор и чланови плесних секција Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”.

Присутнима су се представили и чланови ниже ритмичке секције школе коју воде учитељице Милица Адамовић и Зорица Радомир, полазница школе клавира Милица Миљевић која се налази у класи професорке Невене Кежић и чланови рецитаторске секције Јелена Малешевић, Анабела Кнежевић, Ана Вујић, Ања и Свења Љубојевић, Тамара Гужвић и Лорена Гужвић које су за наступ припремале наставнице Николина Добрњац и Ивана Перић. Своје музичко умијеће показале су и Јелена Љубојевић, која похађа школу гитаре у класи професорице Сашке Фелштински и Тамара Гужвић и Петра Рауш које су наступиле на клавиру, а школују се у класи професорице Невене Кежић. Велики допринос овој манифестацији Свечани пријем ђака првака су дали чланови Тима за културну и јавну дјелатност школе и Тима за естетско уређење школе на челу са координатором Славицом Миљевић.

Након занимљивог програма учитељице и учитељи првог разреда су подијелили првачићима пригодне поклоне које је обезбиједила Општина Србац.

Директор основне школе у Српцу, Славко Драгосављевић, подсјетио је да је прошле године из кабинета предсједника Републике Српске издвојено 20 хиљада КМ за постављање нове столарије у подручној школи у Ножичком.

“Захвалност дугујемо и Министарству просвјете и културе које је издвојило донацију у износу од 18 хиљада КМ за сређивање столарије у подручној школи у Повеличу, асфалтирање прилаза и уређење ентеријера у школи у Српцу”, истакао је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, нову школску годину у централној школи у Српцу и седам подручних школа уписало је 90 првачића.

фото