Наша школа је спремна за почетак  нове школске године сутра, 1. септембра, али у измјењеним условима, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.   Проведене су све радње у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, Министарства просвјете и културе РС и Просвјетно- педагошког завода како у централној школи у Српцу тако и у шест подручних школа.

„Часови у централној школи у Српцу трајаће 20 минута,  у подручним деветоразредним одјељењима у Ножичком и Кобашу настава у првој смјени ће трајати 30 минута, а предметна настава ће почети у 12 часова у другој смјени и трајаће 20 минута. У осталим петоразредним школама у Новој Веси, Каоцима, Старом Мартинцу и Повеличу часови ће трајати 30 минута и изводиће се у првој смјени од 7:30 часова. У централној школи одјељења ће улазити на 3 различита улаза како би се максимално смањио контакт између ученика, а свако одјељење се састоји од двије групе ученика. Све ово радимо како бисмо сачували здравље наше дјеце и наших запослених радника.  Свим овим превентивним  мјерама и континуираним радом успјећемо организовати наставу и спријечити да вирус уђе у школу“, изјавио је директор школе Славко Драгосављевић.

Температура се у школи неће дјеци мјерити, јер ће то бити обавеза родитеља да ураде прије доласка дјетета у школи. Уколико се деси да ученик добије повишену температуру за вријеме наставе, школа има простор за изолацију након чега ће бити обавјештени родитељи и Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља Србац.

Срећан почетак нове школске 2020/21. године!