Ана Будимчић, ученица осмог један одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, остварила је одличан успјех на регионалном такмичењу из хемије које је одржано у суботу 6. априла у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Приједору.

У конкуренцији 12 такмичара из цијеле регије, Ана је са укупним процентом од 86.4 одсто тачних одговора заузела друго мјесто са свега три бода заостатка за првопласираним учеником. Тиме је стекла право учешћа на републичком такмичењу а успјех је већи самом чињеницом да је ово први наступ неког нашег основца након скоро десетак година на завршном такмичењу из хемије.

Ану је за такмичење припремао њен наставник Селведин Селимановић. Претходно је била најбоља на општинском такмичењу из хемије на којем су учествовали ученици из свих основних школа наше општине.

Да ово није њен једини успјех, свједочи и друго мјесто које је недавно освојила на општинском такмичењу из физике а идући викенд са хором Основне школе „Јован Јовановић Змај“ путује на регионално такмичење хорова, након што су претходно освојили прво мјесто на општинском такмичењу у Српцу.

Прошле године учествовала је на општинском такмичењу из православне вјеронауке гдје је заузела друго мјесто.

Ана посједује и друге таленте, па је тако већ неко вријеме успјешан члан Аеро клуба Ултра лаког летења из Српца, а један од значајнијих резултата остварила је прошле године на 62. Државном првенству у ваздухопловном моделарству у Новој Тополи када је освојила бронзу. Овим спортом већ годинама се успјешно баве и њена сестра Сара Будимчић, као и отац Милош Будимчић.

Преузето са www.srbac-rs.com