Стефан Малетић, ученик деветог два разреда Основне школе ,,Јован Јовановић Змај” Србац, остварио је невјероватан успјех на Зимском кампу за надареJне математичаре који је одржан у Сарајеву од 13. до 18.јануара у организацији Удружења математичара БиХ и уз подршку ПМФ из Сарајева.
Стефан се у својој категорији пласирао на прво мјесто са освојеним максималним бројем бодова, а стручни жири и организатори су једногласно потврдили да је млади Српчанин оствареним резултатом оборио све рекорде од оснивања кампа до данас.
Наиме, такмичари су радили четири теста, од којих је сваки носио максимално 100 бодова. Малетић је на сва четири теста освојио по 100 бодова, чиме се са 400 бодова пласирао на прво мјесто и то са убједљивом побједом, јер је другопласирани такмичар имао 75 бодова мање. У Стефановој кетегорији такмичило се 40 основаца из цијеле БиХ, а три такмичара су била из РС.
Стефан Малетић похађа Школу напредне математике у Сарајеву, а због остварених резлутата, већ сљедећег мјесеца прелази на виши, средњошколски ниво похађања наставе. И, такође, пошто је освојио прво мјесто, Љетњи камп за надарене математичаре ће похађати бесплатно.
Малетић је на бројним такмичењма остваривао запажене резултате, а прошле године на свечаностима поводом крсне славе и Дана општине Србац уручено му је признање и новчана награда.

Фото

Извор: Радио Србац