Укупно 500 ученика из 125 основних школа широм Републике Српске  у суботу, 30. априла 2022. године је показало завидно знање из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом на регионалном Саобраћајно-образовном такмичењу ученика основних школа РС под називом „Дјеца у саобраћају 2022“, а најбољи су обезбиједили учешће на финалном такмичењу у Источном Сарајеву.

Регионално такмичење одржано је у 12 градова и општина Српске – у Градишци, Дервенти, Козарској Дубици, Добоју, Источном Новом Сарајеву, Братунцу, Мркоњић Граду, Теслићу, Требињу, Рогатици, Бијељини и Бањој Луци.

 Најбољи ученици и школске екипе са регионалног такмичења одмјериће знање и вјештине у финалу републичког такмичења „Дјеца у саобраћају 2022“, које ће се одржати 27. маја ове године у Источном Сарајеву.

Такмичење се проводи у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа РС „Дјеца у саобраћају“. Такмичарски дио проводи се у двије дисциплине – познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоријски дио) и вожња на полигону спретности (практични дио).

Домаћини овогодишњег регионалног такмичења за нашу регију је АМД „Градишка“ Градишка.

Нашу школу представљали су Никола Зец, Страхиња Видивић, Јана Јакшић и Анастасија Жујић (прва екипа) и Дајана и Давид Михајловић, Марија Шарић, Његош Кљајић и Бојан Ђурић (друга екипа) под менторством наставника Миодрага Поњавушић.

Прва екипа заузела је 4. мјесто на регионалном такмичењу, а друга екипа заузела је 7. мјесто од укупно 11 екипа које су учествовале на такмичењу.

Страхиња Видовић освојио је 3.мјесто у конкуренцији дјечака, појединачно.

https://photos.app.goo.gl/7fZkQs1CrUaAMK3k7