18.11.2017. године

Шести разред наше школе по много чему је јединствен. Никад више близанаца у једној генерацији, али ни талената. Скоро сте читали прилог о Ђорђу Угрену, ученику шестог један одјељења, који је првак у дресурном јахању, а сада су на реду ученици шестог три и то четворо ученика и, наравно, међу њима су и близанкиње Ана и Мирела Алексић, потом Сара Новаковић и Арсеније Сарић.

Ана и Мирела Aнтонић  рукометом се баве од своје десете године у Женском рукометном клубу Србац. Тренери су им Владимир Лазић и Предраг Смиљанић. Бавећи се овим спортом првенствено су стекле много нових пријатеља,али су научиле много тога новог.За сада припадају млађем кадру овог клуба који ће тек у наредном периоду показати свој таленат и умијеће. Иначе Женски рукометни клуб Србац почео је нову сезону у другој рукометној лиги Републике Српске, али се надају бољем пласману.

Сара Новаковић се бави фолкором  већ три године у СКУД „Бели анђео“ из Српца. Овај свој хоби воли због упознавања обичаја и плеса свога краја и народа, али и због путовања и гостовања у земљи и иностранству.

Прича о Арсенију Сарићу је прича о  талентованом фудбалеру из Српца који се накратко нашао и у дресу Реала из Мадрида као учесник петодневног кампа овог великог клуба из Шпаније. Он је претходно прошао камп Реала у Бањалуци, а тада је учествовало око 120 дјечака из цијеле БиХ. Између њих је управо изабран Арсеније као и још два дјечака из Бањалуке и Козарске Дубице. У Реалу је тренирао са другим талентованим дјечацима из Србије, Црне Горе и Хрватске, а играли су и против Депортива и других шпанских клубова.

Арсеније игра фудбал од своје четврте године, а прве кораке је направио у Школи фудбала „Dream tim“ из Српца, гдје је један од најмлађих и најуспјешнијих полазника. Повремено одигра неколико јаких турнира и у дресу ОГК „Спорт тим“ из Бањалуке.Одлични резултати нашег Арсенија нису остали незапажени ни у општини Србац. На традиционалном избору најбољих спортиста за 2016. годину он је добио специјално признање за афирмацију Српца у свијету.

ФОТО